Yeni Görünümüyle Citroen C3‘ü Test Ettik
web-sitesi-fiyatlari
Citroen’in sıra dışı tasarımlı b segmenti ürünü C3 Türkiye piyasasına sunuldu. Biz de iqhaber ekibi olarak bu aracı sizler için inceledik.

Citroen C3 Neler Sunuyor?

 Aracın en büyük yeniliği Citroën ConnectedCAM™ teknolojisinin kullanılması, bu teknoloji ile telefonunuzla bağlanıp video ve fotoğraf kaydedilebiliyor, kaza anında ise otomatik devreye giren sistem bu segmentte bir araç için önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Araçta bulunan Airbump özelliği ise çarpma, sürtme, çizilme ve küçük darbelerden gelecek hasarları önlemek için yapılmış, Citroen C4 Cactusta daha önce gördüğümüz bu özellik c3 için opsiyonel olarak sunuluyor.

sisal

Motor Seçenekleri Ve Vites Seçenekleri

Motor Seçenekleri Ve Vites Seçenekleri

Yeni C3 benzinli olarak 2 adet 1.2 , 2 adet 1.6 motor seçeneğine sahip. Dizel olarak ise 3 adet 1.6 litre motor seçeneğine sahip. Bizim denediğimiz C3 ise 1.6 BLUEHDI 100HP S&S BVM5 SHINE model olanı idi. Dizel motor seçenekleri içinde en dolu paket olan shine da otomatik vites bulunmuyor, otomatik vites seçeneği sadece benzinli model için sunulmuş. 

Testini yaptığımız model için vites geçişlerini gayet kullanışlı bulduk, vites geçiş aralıkları iyi ayarlanmış, kullanıcıyı yormayan bir yapıya sahip. 5 ileri vites şeklinde üretilen C3 shine da geri vites sağa geriye doğru atılmaktadır. 

İç Dizayn Ve Dokunmatik Panel

İç Dizayn Ve Dokunmatik Panel

C3 ün iç dizaynı kendi segmentine göre kullanışlı ve geniş, yolcuları daraltacak bir yapısı yok, koltukların yapısı ise yumuşak dolgulu ve rahat, hiç inmeden 3 saat kullanıma rağmen şoförü yormuyor. Kapı tutacakları çanta kulpu şekline yapılmış, herkes bunu kendi zevkine göre değerlendirebilir. Çoğu otomobilde bulunan tavan tutacaklarını bu araçta göremedik, Citroen üreticilerinin belki bir bildiği vardır bu eksik hakkında.

Dokunmatik panelde klima, müzik, telefon, sürüş kısa yolları bulunmakta. Dokunmatik panelde video oynatma imkânı bulunmuyor. Park sensörleri aracın sadece arka tarafında bulunmakta çarpmayı önlemek amacıyla yaklaşınca dokunmatik panelde uyarı çıkıyor, otomobil şekli üzerinde hangi taraftan çarpma tehlikesi olduğu görülüyor fakat kameradan değil.  Sensörlere değinmişken araçta şerit değiştirme ve şeritten ayrılma uyarı sistemi de bulunuyor.

Tarkan’ın yeni albümünü benzinlikten alıp C3’te dinlemek için heveslenmiştim, C3’te cd çalar olmadığını gördük, cd çalar olsa daha mutlu olurdum.

Dış Görünüm, Airbump

Dış Görünüm, Airbump

Araç dışarıdan bakıldığında heybetli bir görünüme sahip. İstanbul’da test ederken yanımıza gelip araç güzel görünüyor memnun musunuz diyenler çok oldu, biz de incelemeleri için yardımcı olduk, genelde araç çok beğenildi.

Airbump®, C4 Cactus ile kullanıcıların gördüğü bir tasarım, aracın stilini vurgulayarak gövdeyi koruyor. Çizilmeye karşı aracı koruyan airbump Kullanılan malzeme termoplastik poliüretan olup, güneş, su, yaşlanma, çizik gibi günlük dış etkenlere karşı dayanıklıdır. 

Airbump® içinde hapsedilmiş hava bulunan 6 sert jelatinli kapsülden meydana gelir ve özellikle şehir içinde darbelere karşı açık olan kapı alt bölgelerine yerleştirilmiştir. Yeni Citroën C3'te Airbump®, tavanın rengine göre beyaz veya kırmızı renkli bir çerçeve ile süslenmiştir.

Yakıt Tüketimi

Yakıt Tüketimi

Bizim denediğimiz 1,6 litre 100hp dizel motor seçenekli Shine modeli için Şehir içi/Şehir dışı yakıt tüketimlerini 4.5/3.7 litre civarında ölçtük, Bluehdi teknolojisi ile motorun verimliliği artırılmış.

Yol Tutuşu

Yol Tutuşu

C3 ten yol tutuş konusunda beklentiyi yüksek tutmamak lazım ama, yeni C3 ün daha geniş ve alçak tasarım sayesinde yol tutuşu da iyileştiriliyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları